Als Boogschutter heb je van nature een lijntje lopen met de bron van Goddelijke wijsheid. Dat maakt dat je meer weet dan anderen, al zijn er duizenden waarheden en al gelooft iedereen in zijn eigen waarheid. Als jonge Schutter is het een hele kunst om deze kennis over te brengen zonder harten te breken en tegenstanders te maken maar naarmate je ouder wordt, leer je daar beter mee omgaan.

In 2017 maakt Saturnus een voettocht door jouw achtertuin waardoor je meer gericht bent op wereldse zaken, zoals werk, geld en je reputatie. Het maakt je wat conservatiever en nuchterder. Ook kun je het gevoel hebben dat je een titanenstrijd moet leveren, waar je alleen doorheen komt met een Spartaanse aanpak. Ondertussen kan het netwerk platliggen dat de verbinding met jouw Goddelijke bron verzorgt. De ontwikkeling van je ziel kan daardoor ‘on hold’ staan. Dergelijke fases heeft iedereen weleens en dat is niet zo erg, want het gaat ook weer voorbij. Maar omdat voor jou het contact een soort geheime tank met reservebrandstof is, kun je soms het gevoel hebben op te zijn of leeg. Waar doe je het allemaal voor? Merk je dat die vragen rijzen, zoek dan intensief contact (door meditatie, gebed) en ontdek dat de Goddelijke wijsheid er altijd voor je is en de antwoorden geeft die je nodig hebt. Niet de bron was afgesloten, maar jijzelf. De les van deze ‘netwerkstoring’ is dat je het contact met (jouw) God meer zult koesteren dan ooit te voren. Absence makes the heart grow fonder.
Hart: Boogschutter heeft enorm veel liefde (en nog veel meer) te geven en dat is wat zij in relaties dan ook zonder enige terughoudendheid doet. De voorwaarde is dat ze de ruimte krijgt om te groeien en van de grote wijde wereld te genieten.
In 2017 staat de liefdesenergie een beetje onder druk door de inbreng van Saturnus, onze strengste leermeester. Single of niet, je kunt het gevoel hebben dat je de ander compleet kwijt bent, of niet kunt bereiken of dat er nooit meer iemand zal komen aan wie jij je hart kunt toevertrouwen. Als je dit leest, zul je misschien beseffen dat dit onmogelijk ‘de waarheid’ kan zijn.
Weet dan dat deze gedachtes voortkomen uit een versteende ‘hartstand’. Jij bent de enige die deze ‘hartstand’ kan omzetten in een warmbloedige, levenslustige zodat je weer open staat voor je partner of voor een nieuwe liefde. Waarschijnlijk helpt het om te kijken waar die overtuigingen vandaan komen. Je jeugd, je ervaring met geliefden kunnen moeilijk zijn geweest. Toch is het belangrijk dat je deze overtuigingen ontmaskerd zodat ze jou niet meer naar hun hand kunnen zetten. Je zou 2017 kunnen zien als een meesterklas in positief zijn en je hart openen. Het paradoxale van deze meesterklas is: hoe harder je je best doet, hoe lager je rapportcijfer. En hoe meer je ontspant en vertrouwt dat er oneindig veel liefde voor je is, hoe mooier je resultaten zullen zijn.

Hoofd: Als Boogschutter doet waar ze van houdt, dan kan zij harder werken dan welk ander teken ook (zelfs harder dan Maagd en Steenbok). Dan is er geen grens, net als bij haar voorliefdes eten, reizen en leren.
Maar in 2017 gaat het niet over dat soort werk. Het gaat – met dank aan Saturnus – over werken ‘in het zweet uws aanschijns’, werken omdat het moet, werken voor je brood, niet omdat het leuk is. Nu is Boogschutter best plooibaar maar de spagaat tussen hoofd en hart vraagt erg veel van haar flexibiliteit. Boogschutter houdt ook niet van financiële beperkingen: geld moet stromen. Maar op financieel vlak serveert Saturnus ook een aantal ‘uitdagingen’.
Kortom, je krijgt het niet op een presenteerblaadje. Toch kun je ontdekken dat je nooit, maar dan ook nooit zwaardere lasten krijgt dan je schouders kunnen dragen. Je blijkt over een ongelofelijke taaiheid en kracht te beschikken, waar je zelf verbaasd over bent. En met Saturnus aan je zijde, durf je meer verantwoordelijkheid te nemen, waardoor je langzaam maar gestaag kunt groeien naar een positie die je vroeger misschien niet had aangedurfd.
Er zitten dus wel degelijk wat krenten in de Saturnus-pap, het is aan jou om ze eruit te vissen. Ook belangrijk is het om de mooie eigenschap ‘geduld’ te cultiveren. Van nature is dat niet je sterkste punt maar dit jaar leer je wat het oplevert om de bevrediging van je behoeftes een week, een maand, een jaar uit te stellen. De beloning is onder Saturnus’ regie veel groter dan je kunt vermoeden tijdens momenten van afzien.