De eerste dagen van april kunnen nog wat onrustig verlopen, een staartje van een wilde maartse storm maar dan merken we dat de rust terugkeert. We houden tijd over om na te denken. Gebruik die tijd om overtuigingen te ontkrachten die je ervan weerhouden om liefde te geven of te ontvangen.

Saturnus, Chiron en Venus: liefdevolle uitkomst mogelijk.

We hebben allemaal een bezwerende stem in ons hoofd die voortdurend bepaalde zinnetjes fluistert. Soms zijn die zinnetjes behulpzaam en geven ze je vertrouwen, zoals een moeder die haar kind probeert te troosten. Geeft niks, komt goed. Soms zijn die zinnetjes kleine dwarsliggers die je vertrouwen ondermijnen. Ze beginnen vaak met: zie je wel… en dan volgt er zoiets als ‘ik kan er toch niks van’, ‘er is niemand die van me houdt’, ‘ik moet altijd alles zelf doen’ ‘mensen zien mij nooit staan’.¬†Dergelijke overtuigingen liggen vaak jarenlang veilig opgeborgen in de kluis van planeet Saturnus. Die planeet beheert onze angsten en behoefte aan controle en zekerheid. We denken dat we ze nodig hebben om te voorkomen dat er pijnlijke dingen gebeuren en zijn er onbewust erg ‘zuinig’ op.
Als de planeten hun magische werk beginnen te doen, kunnen gevoelens van eenzaamheid en afgezonderd zijn eerst zelfs groter worden. Je moet je ervan bewust zijn, om er iets aan te kunnen doen. Misschien verschijnt er een partner die jou daarbij helpt, misschien zul je je levensweg eerst nog even alleen afleggen. Misschien zoek je de hulp van een therapeut omdat je overtuigingen zo diep zitten, dat je ze in je eentje niet de baas kunt. Van Saturnus krijg je de dingen meestal niet cadeau.¬†Maar als je doorzet is de beloning groot. De beste uitkomst is dat jij je niets meer laat wijsmaken door je overtuigingen en dat je ze kunt vervangen door positieve levensmantra’s. Dan komt er een einde aan de pijn. Dan durf je ervaringen uit te nodigen die weliswaar een beetje eng en nieuw zijn, maar die je dichter bij de ander brengen en dichter bij jezelf. In april kun je reuzenstappen zetten op deze weg.